Hur köper jag en WiggleKart?

Så här handlar du hos oss

Nedan går vi igenom betalnings- och leveransvillkor m.m. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna!

Order

Tryck på "Köp-knappen" som finns vid varje produkt. längst upp till höger dyker det då upp en länk till kundvagnen. Klicka där så kommer ni till kassan, och här kan ni genomföra köpet. Glöm inte att ange leveransadress och telefonnummer.


Frakt och Leverans

Alla ordrar i Sverige är fraktfria och på ordrar till Danmark tillkommer 199 kr i frakt. Vi erbjuder även fraktalternativet DHL - Miljöfrakt (läs mer nedan).

Vid större försändelser (mer än 1 wigglekart) skickas produkterna hem till er dörr. DHL kontaktar då er några dagar före leverans och tillsammans med dem kommer ni fram till ett passande datum för tid och leverans. Mindre försändelser skickas och hämtas ut på närmaste utlämningsställe (service point). Oftast inom ett 3 timmars intervall, tex. mellan 08.00-11.00. Lokala bestämmelser är olika för varje DHL kontor, och ibland kan det vara bestämda datum och tider som gäller för utkörning.

Leveranstiden är 2-5 dagar från mottagen order och godkänd betalning. För udda orter kan frakten ta längre tid.

Vid justering/ändring av leveransadress tar vi ut en avgift på 245 kronor.

OBS! Tänk på att kontrollera godset när det kommer. Synlig skada rapporteras direkt till chauffören, och dold skada rapporteras inom 7 dagar efter mottagen sändning. Ta därför alltid emot godset själv, så att det inte står och väntar för länge utan att kontrolleras. Fraktskador inlämnade senare än 7 dagar kan vi tyvärr inte göra något åt.

*Om du inte tar emot eller löser ut ditt paket inom 14 dagar tas en avgift på 200 kronor ut för ett outlöst paket.


DHL Miljöfrakt
DHL Miljöfrakt är ett grönare alternativ på din leverans. Med grönt menas att DHL åtar sig att utföra motsvarande transportarbete med förnybara bränslen inom deras transportnätverk. Då används förnybara bränslen tex biogas eller RMA- inblandning istället för traditionellt bränsle som bensin eller diesel. Vid RME-drif är utsläppen av växthusgasen koldioxid 60- 80 % lägre än vid dieseldrift. Detta innebär inte att just din leverans blir med gröna transportmedel men att DHL byter ut motsvarande transportarbete på en annan sträcka till förnyelsebara bränslen. Ett grönare alternativ alltså! Har ni funderingar om DHL Miljöfrakt är ni varmt välkomna med era frågor till vår kundtjänst på 010-10 19 280Betalning

Betalning sker mot faktura till vårt bankgiro eller via kontokort direkt på siten. Om ni betalar via bankgiro skickas WiggleKarten så fort betalningen är registrerad. För betalning med kontokort skickas WiggleKarten direkt. Vi erbjuder också efterskottsfaktura via Collector. Även då skickas din WiggleKart direkt. Vi tar ut en avgift på 39 kr om du som kund väljer att betala med Collector-faktura.

Betalningsansvar: Att klicka på "Skicka beställning" i vår kassa innebär att köpet slutförs och medför därmed ett betalningsansvar för ordern. Vid onlineorder skickas en automatisk orderbekräftelse ut via epost med information om beställningen. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och kommer i så fall att kontakta kunden om detta via epost.


Kortbetalning
Vid kortbetalning reserveras ordersumman direkt på kortet vid lagd order. Beloppet dras från kortet inom 30 dagar från det att ordern har lagts. I de fall då ni som kund ej kan få eller önskar att få ordern levererad inom 30 dagar och ni inte önskar att pengarna skall dras från ert konto före varan levereras ber vi er om att välja ett annat betalalternativ.

Collector Fakturalösning
I samarbete med Collector Bank AB erbjuder vi faktura och delbetalning. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. En aviavgift på 29 kronor tillkommer. Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress när du väljer faktura eller delbetalning och du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. När du fått fakturan kan du välja att delbetala upp till 36 månader genom att betala in det lägsta belopp som är angivet på fakturan. Vid delbetalning tillkommer en ränta på 19,2%/år. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. För att se fullständiga villkor för Collectors faktura se länkarna nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Ångerrätt och reklamationer

Vid köp av produkter från oss har du alltid rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär i enkla ordalag att du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har tagit emot varan. Varan behöver inte vara returnerad till oss inom de 14 dagarna, men du måste ha meddelat oss inom 14 dagar. Detta gör du lättast genom e-post. Återbetalningen av din inbetalda summa (i sin helhet, inklusive frakt & expeditionsavgift) för vi över till dig snarast. Lagkravet är 30 dagar från det att vi har tagit emot varan, men detta sker givetvis fortare som standard.

För att få full återbetalning av ordervärdet vid utnyttjande av ångerrätt måste varan vara i så kallat väsentligt oförändrat skick. Är varan använd kommer ett värdeminskningsavdrag göras, vilket är den värdeminskning varan kan bedömas ha fått under användandet. Denna minskning bedöms i huvudsak utifrån vad varan kan säljas för som begagnad.

Vid utnyttjande av ångerrätt står du själv för returfrakten. Du får gärna kontakta oss för att på förhand få veta vad returfrakten för just din vara är.

Läs gärna mer om ångerrätt på konsumentverkets webbplats.

Vid reklamationsärenden behöver vi få tillbaka varan i emballaget. På wigglekart.se har du 3 års reklamationsrätt från köpdatumet. Vid skadad frakt eller fel på vara, kontakta oss på info@wigglekart.se eller ring 010-10 19 284.


Vid en eventuell tvist så följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Vi hänvisar även till EU:s onlineplattform som ger alla konsumenter en ingång för prövning utanför domstol av tvister som uppstått vid gränsöverskridande e-handel.


Vår Integritetspolicy

Vår integritetspolicy är baserad på EUs förordning om datalagring, kallad GDPR. Hela deras publicering och mer info finns att läsa på deras hemsida.

Lindström & Sondén AB, 556762-7392, Havsbadsvägen 1, 262 63 Ängelholm, är ägaren av data som insamlats från denna site. Denna integritetspolicy reglerar hur vi hanterar den insamlade datan.

1. Varför lagrar vi data och hur använder vi den?
Lindström & Sondén AB samlar in användardata för att kunna erbjuda en bra köpupplevelse. Vi samlar in data i tre syften:

A. För att kunna slutföra köp
B. Genom den kundkontakt som uppkommer när kunder kontaktar oss
C. Genom vårt lojalitetsprogram

Datan kan innefatta ditt namn, leverans- och fakturaadress, emailadress, teleonnummer och specifika detaljer kring ditt köp eller ärende. Vänligen se Bilaga 1 för detaljerad information om datan vi lagrar. Utöver datalagring mottar vi automatiskt din IP-adress när du besöker våra siter; detta för att lära oss mer om tekniska delar såsom browsers och operativsystem. Detta är inte kopplat till någon personlig information.

Våra webbsiter använder cookies för att de ska bli funktionella.

2. På vilka grunder lagrar ni data?
EU har satt upp ett antal grunder som betraktas som lagliga för att lagra data, såsom information som behövs för att kunna slutföra ett kontrakt eller samtycke. Se bilaga 1 för en specifikation av vilken grund vi baserar vår datainsamling på.

3. Hur får ni mitt samtycke?
När en order läggs så sparas datan med stöd av kontraktsmässiga grunder för att kunna göra ett köpeavtal. När du delar med dig av personlig data genom att ta del av vårt lojalitetsprogram eller kontakt med vår kundtjänst så förutsätter vi ditt samtycke till datalagring utefter villkoren i denna skrivelse. Vi lagrar datan endast för det specifika fallet.

4. Hur tar jag tillbaka mitt samtycke?
Om du efter att du har tagit del av vårt lojalitetsprogram eller haft kundkontakt med oss ångrar dig, kan du när som helst dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss på följande sätt: info@lsbolagen.se eller LSbolagen, Havsbadsvägen 1, Ängelholm, 262 63 SWEDEN.
Detsamma gäller för önskemål om att flytta datan till andra företag.

5. Säkerhet
Vi följer marknadens best-practice för att säkerställa vi skyddar din personliga data på bästa möjliga vis. Huvudsyftet är att hindra att datan förloras, blev felanvänd, ändrad eller förstörs.

Personlig data delas inte med tredje part, förutom
• Till myndigheter vid misstanke om brott. Vi måste dela med oss av data vid misstanke om att brott föreligger
• Godkända partners som behöver specifik information for att kunna slutföra ett köp. Detta innefattar:
o Logistikpartners för leverans av vara
o Betalpartners för att ta betalt för din order
o IT-partners som vi behöver för att driva vår verksamhet, t.ex. hosting partners och customer service –mjukvara

6. Förändringar i vår intrigitetspolicy
Alla ändringar I vår privacy policy kommer att bli publicerad på vår site. Om det är brådskande och kritiska förändringar kan de även komma att skickas ut via email.